Oktober ’21 Bulletin

Voorwoord 
Leo Janssen, Gouverneur D102

Beste vrienden,

Jouw club, het centrum van jouw Fifty-One gebeuren. Daar worden vriendschappen gesmeed! Knap toch!
Hoe fijn is het om Fifty-Oner te zijn in jouw eigenste club? Op clubbezoeken, club activiteiten of gezamenlijke statutaire vergaderingen, zie ik telkens stralende gezichten, fiere clubleden, fiere FiftyOners. Mooi toch!
Als we met z’n allen nu eens onze fierheid massaal delen op sociale media. Leuke club momenten, mooie club activiteiten. Wie zou daar niet willen bij zijn! Enthousiasme is uitnodigend.
Enthousiasme zorgt ervoor dat er interesse gewekt wordt bij andere personen. Anderen die misschien wel kunnen passen binnen jullie eigenste vriendengroep!

Hierbij doe ik een bijkomende oproep:
Welke club wil in primeur meewerken aan een korte video, waarbij de warme clubwerking van zowel vergaderingen als activiteiten in beeld wordt gebracht. Waarmee we kunnen laten zien, waar wij als hedendaagse Fifty-One club voor staan en wat wij heden ten dage belangrijk vinden in onze club. En vooral waar wij met z’n allen naar op zoek zijn! Zijn er Fifty-Oners die input hebben hiervoor of die mee aan een senario willen helpen schrijven, wij vernemen het graag.
Het eerste video verslag van een Fifty-One event is ondertussen online te zien. Een aftermovie van de dag in zoo. Vind ik leuk’s zijn fijn, delen is veel effectiever. Ik wens jullie allen een dynamische club toe!

Leo Janssen, Gouverneur D102

Voorwoord 
Linda Seegers Gouverneur D102L

Lieve Fifty-One dames,

Als je in het bos
De stilte om je
Heen kan voelen
Bomen in een herfstkleur
Kan bewonderen
Heeft de natuur
Jouw hart
Zachtjes aangeraakt

We zijn het werkjaar opnieuw gestart met onze AV deze is kunnen doorgaan op donderdag 9 september in Tongeren. Het was een warm weerzien. Een woordje van dank voor de aanwezige clubs. We waren toch met 5 stemgerechtigde clubs van 11 clubs waarvan 2 in oprichting. Het verslag zal men vinden in dit bulletin, het zal ook bezorgd worden via mail aan de voorzitter en secretaris.
We hebben ons laten zien dames. Het bedrag van DAG was super ondanks de moeilijke tijd maar WE DID IT!
De openstaande vacatures in het district zijn ingevuld en goedgekeurd. Dank je wel dames om een taak binnen ons district op te nemen.
Proficiat aan FOC amAtae Tongeren met de bestuurswissel. We wensen het nieuwe bestuur veel succes en dankjewel aan het uittredende bestuur voor jullie engagement.
Dank aan de clubs waar ik op gouverneursbezoek ben mogen gaan. De warme welkom die ik ervaar om elkaar terug te zien deed me deugd. Ik voel veel enthousiasme in de clubs. Het bedenken van activiteiten, sprekers zoeken….. de juiste spirit.
Op zaterdag 02 oktober was de Dag van de Zoo. Hier waren we ook aanwezig om de gasten te verwennen met een lekkere broodmaaltijd. Als gouverneur kreeg ik een heel warm gevoel, om al die blije en gelukkige gezichten te mogen zien. Het deed goed dat onze inzet zoveel voldoening geeft. Proficiat aan de organisatie. We kijken nu uit naar de komende activiteiten zoals het congres, feestvergaderingen…
Ik wens jullie nog fijne vergaderingen toe en tot op een volgende activiteit. Nog een warme oproep om jullie club in de kijker te zetten met foto’s en verslagen. Jullie kunnen deze sturen naar ann@drukkerijbosmans.be. Geniet nog van het mooie herfstweer.

Lieve groeten, Linda Seegers

Dag in de Zoo

Bedankt aan alle aanwezigen! 

Bekijk de aftermovie van deze geslaagde dag.

Wij hebben deze video gedeeld op onze sociale mediakanalen @fiftyoneclubsvlaanderen, wij willen jullie vragen dit bericht massaal te delen, op jullie Fifty-One pagina maar ook op jullie privé pagina. Bekijk onze sociale media postBekijk hier de video

Fifty-One Ladies Club

Startactiviteit van onze Fifty-One Club PuuR, krulbollen in Achel. Eerst een picknick en daarna begon de wedstrijd.
 Dankjewel Krulbolclub Achel voor de hartelijke ontvangst en de introductie in deze gezellige volkssport!

Fifty-One Ladies Club

algemene vergadering

Lees meer over de algemene vergadering van District D102L

Fifty-One Club PuuR

Interservice 2021 werd georganiseerd door Rotary Dommelvallei. 17 serviceclubs van Noord-Limburg, waaronder PuuR Fifty-One,  waren aanwezig en deelden een cheque van €8500 uit aan vzw Jolie.
Een heel mooi project binnen het domein jeugdwelzijnswerk.
 

Fifty-One Club Tongeren
amAtae

Marina Martens (past-voorzitter) – Francine Simons (voorzitter) – Ann Penxten (interne PR) – Inge Gaublomme (ondervoorzitter) – Natalie Houbrechts (protocolverantwoordelijke) – Noëlla Tits (penningmeester) – An Liesens (secretaris)

Fifty-One Club Westkust

Als serviceclub blijft Fifty-One Club Westkust zich inzetten voor ‘dienst aan de gemeenschap’.
Dankzij onder meer de verkoop van asperges en wijn slaagde ze er in om in 2021, de som van €5051 te schenken aan diverse sociale projecten. Een welgemeende dankjewel aan de vele sympathisanten!
De cheque werd verdeeld onder volgende sociale projecten: Duin en Polder (Diksmuide), Rozenkrans en Huize Rozenwingerd (Oostduinkerke), De Netzak (Veurne), Kompani (Oostduinkerke), See & Smile. Foto: APARTINMEDIA

Fifty-One Club Hasseletum

Op zondag 19 september stonden maar liefst meer dan 115 exclusieve wagens, sportwagens en classic-cars, zoals; Mercedes AMG, Corvette, Ferrari, Porsche, Maserati, Jaguar, Lamborghini,  Audi, Aston Martin, Bentley, BMW, MG, Ford Mustang, te blinken aan de start van de Charity Run.

Deze toeristische rally, een initiatief van Fifty One Club Hasseletum ten voordele van de projecten van “Een Hart voor Limburg” en het “Limburgs Kankerfonds”, vond dit jaar voor de vierde maal plaats. Het was een stralende dag die in stijl begon met vertrek vanuit Quartier Bleu in Hasselt na een heerlijk ontbijt voor de deelnemers in Maison Mathis. In de voormiddag werden de prachtige wegen in Limburg en Vlaams-Brabant opgezocht Lunch werd voorzien op de Corda Campus, waar iedereen de deelnemende wagens vrij kon komen bezichtigen tussen 12.30 uur en 14.30 uur. In de namiddag werd de tocht verdergezet via de mooie wegen van Haspengouw en de Voerstreek.
De avond werd gezellig afgesloten in Parkven te Diepenbeek met een verfijnd diner.

De organisatie was dan ook trots om 7000 euro te schenken aan hun sociale doelen.

Fifty-One Club De Dommel

Kom samen met ons genieten tijdens onze unieke proeverij.

Grapes en Wineplus nemen jullie mee op ontdekking door hun ruime selectie aan wijnen. De Korhaan verwent jullie met gins, likeuren, jenevers en andere destillanten. Om jullie extra te entertainen zorgt Stratford Beringen voor een exclusieve modeshow. Er is de hele namiddag kinderanimatie zodat ook de kinderen een onvergetelijke namiddag hebben. Lees meer over dit evenement

District op kruissnelheid

Gentlemen

Voorstel tot kandidatuur:
FOC Aalst: DE MEERLEER Dirk
FOC De Mandel: VERMEERSCH Jonas
FOC Halle: VAN DIONANT Louis
FOC Halle: VAN DER SPIEGEL Patrick
FOC Lokeren: DE BRAUWER Alex

Nieuwe leden:
FOC Geel: DUCHESNE Bart
FOC Geel: STEURS Jimmy
FOC  Sint-Truiden: KINDERMANS Gerald
FOC Aalst: DE MEERLEER Dirk

Ontslagen:
FOC Turnhout: CONJAERTS Nick
FOC Turnhout: VAN DE HEYNING Frans
FOC Westkust: MAES Luc
FOC Tongeren: CUYX Emiel
FOC Tongeren: JOLLING Jos

Gouverneursbezoeken, kalender en activiteiten:
Zaterdag 16 oktober 2021: 46e congres FOI – Edingen algemene vergadering deel 2
Vrijdag 22 oktober 2021: FOC Lange Nelle – 500e statutaire vergadering Ladies

Ontslagen:
D102L: De Leie D’HAENENS Lieve   
D102L: De Leie SPRUYT Ghislaine   
D102L: De Leie VAN HECKE Rita

Gastsprekers

FOC Geel: 
16 oktober: Sint-Dimpa – de ongekende bekendheid in de weeld – Jama Lefevere

FOC Noord-Limburg:
26 oktober: Gouverneur van de Provincie Limburg – Jos Lantmeeters
9 november: ladies night – Zoë Agasi en Olivier Van Herck over hun boek “Op eigen kracht”
7 december: Pascal Paepen

Twin meeting met FOC PuuR en FOC Noord-Limburg
23 november: Ria Martens, gewezen Artistiek Directeur bij Cirque du Soleil

FOC Brugge: 
2 december: Ben Lambrechts: CEO Cercle Brugge